علت ها و آمار طلاق توافقی
آسیبهای اجتماعی در طلاقهای توافقی و غیرتوافقی را تقریباً یکسان است و این دو در ایجاد آسیب اجتماعی فرق چندانی با هم ندارند.در تعریف طلاق توافقی به زبان ساده می توان گفت، اگر زن و شوهری مایل به ادامه زندگی مشترک نباشند و هر دو طرف به این تصمیم رسیده و در تمام موارد مالی و غیرمالی و قطع روابط زناشویی و حضانت فرزند نیز به توافق رسیده باشند به صورت توافقی طلاق میگیرند.
|
بازدید: 1914
|
امتیاز:

آسیب های طلاق در جامعه
- طبق شرع و فقه اسلامی در درجه اول، طلاق حق مرد است و مهریه هم حق زن و به این شکل بین این دو تعادل ایجاد میشود.در فقه اسلامی حقوق طرفین کاملاً رعایت شده، یکسری شرایط را نیز قانون مشخص میکند و نیاز نیست که در عقدنامه نوشته شده باشد.
- اگر زندگی مشترک برای زن عسر و حرج به دنبال داشته باشد میتواند در صورت دارا بودن مدرک مستند تقاضای طلاق کرده و دادگاه نیز مکلف است رسیدگی کند؛ اینطور هم نیست که مرد به راحتی همسرش را طلاق دهد.ایرادی که وجود دارد این است که بانوان بعضاً حرف حق را نمیتوانند اثبات کنند و این عدم توانایی به نقص قانون در بحث «ثبوت و اثبات» در حقوق برمیگردد.
- در صورتی که مرد اعتیاد داشته باشد زن حق دارد درخواست طلاق کند، اما اثبات این حقیقت برای زنان دشوار است؛ حتی اثبات این مشکل که یک مشکل جسمی است و با آزمایش پزشکی تأیید میشود برای زن سخت است چه برسد به مشکلات رفتاری و فساد و رذایل اخلاقی مرد که زن را با مشکل واقعی روبرو میکند.
- نکته مهم این است که آیا ما باید ریشه جدایی را بخشکانیم یا نحوه زندگی و انتخاب همسر را به جوانان بیاموزیم. چیزی که نهادها باید در مرحله قبل از طلاق به آن توجه کنند آموزشهای زندگی برای پسران و دختران جوان است.
- باید در مراکز آموزشی و مدارس ما فرهنگ زندگی مشترک به دانشآموزان یاد داده شود. در گذشته خانوادهها بزرگ بود و خیلی از مفاهیم مربوطه با مشورت گرفتن از بزرگان خانواده آموزش داده میشد ولی الان با وجود کوچک شدن خانوادهها ارتباطات کم شده و به تبع آن آموزشها نیز کم شده است که نهادهای فرهنگی ما باید این جای خالی را پر کنند.
- عدم تمکین و خیانت را باید از علل انتخاب طلاق توافقی از سوی زوجین دانست و در اکثر موارد مشکل، واقعی نیست و ناشی از نا آگاهی نسبت به اصول مشترک زندگی است و آنها به جایی میرسند که دیگر نمیتوانند با هم زندگی کنند.
- در پاسخ به این سؤال که چند درصد از دختران و پسران که در سن ازدواج هستند برای زندگی مشترک آموزش دیدهاند؟ باید گفت این امر در قوام زندگی مشترک میتواند بسیار موثر باشد، دختران ما در کجا آموزش دیدهاند که با مشکلات مالی کنار بیایند و یا در مورد پسران چه وقت به آنان یاد داده شده که بنابر مقتضیات دنیا ممکن است برای مدتی با بیکاری روبرو شوند؟ آیا به آنها یاد دادهایم که چگونه با مشکلات مالی کنار بیایند و پستی و بلندیهای زندگی را از لحاظ روحی به خانواده منتقل نکنند؟
- در خصوص روابط زناشویی، روابط جنسی و رفع مشکلات این حوزه متأسفانه آموزشهای لازم پیش از ازدواج ارائه نمیشود و افراد مجبورند در اینترنت و شبکههای ماهوارهای بهدنبال پاسخ سؤالات خود باشند که اکثر پاسخها با فرهنگ جامعه ما مغایرت دارد.
- مشاورههای پیش از ازدواج برای یک ازدواج موفق اصلاً کافی نیست و نمیتوان به طور کامل به آنها متکی بود.
- آسیبهای اجتماعی در طلاقهای توافقی و غیرتوافقی را تقریباً یکسان است. ایندو در ایجاد آسیب اجتماعی فرق چندانی با هم ندارند. هرچند در نوع توافقی آسیب اجتماعی کمتری ایجاد میشود چون به ظاهر با توافق طرفین بوده است و درگیریهای دادگاهی کمتری دارد.
- طلاق، آسیبهای وحشتناکی به دنبال دارد. ما در یک جامعه اسلامی ایرانی هستیم شاید در غرب مشکلی نباشد اما در جامعه ما اینکه بچهها جدا از پدر یا مادر خود زندگی کنند مشکلات خاص خود را ایجاد میکند.
- در خصوص آسیبهای روحی این معضل باید گفت به ازای هر صیغه طلاقی که جاری میشود یک زن و یک مرد از لحاظ روحی دچار شکست میشوند.
- آسیبهای اجتماعی برای زن مطلقه چشمگیرتر است و نگاه نادرست جامعه به یک زن مطلقه وی را دچار فشارهای روحی و روانی زیادی میکند. به او انگ زده میشود و در ازدواج بعدی با مشکلات بیشتری روبروست.
مطالب مرتبط با طلاق توافقی :
گواهی عدم امکان سازش در طلاق توافقی
حق طلاق برای زن، وکالت در طلاق توافقی به زوجه
چگونه یک وکیل خوب برای طلاق و خانواده پیدا کنم؟