حمایت از کودکان و نوجوانان در قانون جدید مجازات اسلامی
با تصویب قانون جدید مجازات اسلامی و خصوصا فصل دهم آن و برخی ظرفیتهای دیگر پیشبینی شده در قانون اخیر تصویب آئین دادرسی کیفری میتوان گفت عمده آنچه در مبانی دینی و مقررات بین المللی برای حمایت از کودکان و نوجوانان در تماس با قانون وجود دارد مورد توجه قرار گرفته است.
امتیاز:

|
تعداد بازدید: 1159
جرایم کودکان و نوجوانان در قانون جدید مجازات
هدف این نیست که کودکان و نوجوانان بزهکار مجازات نشوند بلکه میخواهیم با بهره گیری از مباحث مطرح شده در قانون آیین دادرسی کیفری و تمرینهایی که انجام خواهد شد تصمیمات و اقدامات و بلکه مجازاتها به صورت هدفمند انجام شود تا این سرمایههای بزرگ انسانی اجتماعی مورد توجه بیشتری قرار گرفته و به نحو مطلوب با مراقبتهای بعدی در خدمت خانواده و اجتماع باشند و خلاصه اینکه نوع اقدامات انجام شده، موجب اقناع وجدانی باشد.
خانواده و اجتماع مهمترین بستر شکل گیری شخصیت و رفتارهای کودکان هستند و هر چه قدر در تربیت و آموزشهای لازم برای کودکان و نوجوان در خانواده و جامعه بی توجهی صورت گیرد به همان میزان جرایم کودکان و نوجوانان بیشتر خواهد شد و به مرور زمان قانون گریز میشوند و در این مرحله است که برای دست اندرکاران حوزه قضایی و انتظامی تکالیفی ایجاد میشود.
«باید برای برخورد لازم با کودکان و نوجوانان قانون گریز توجه خاصی صورت گیرد»، ما دارای آموزههای بسیار ارزنده و فراوانی در مبانی دینی، اخلاقی و تربیتی هستیم، همچنین مقررات اجتماعی و قانونی برای توجه به تربیت و هدایت کودکان و نوجوانان و حتی برای از قبل از تولد و سپس مقاطع سنی کودکی و نوجوانی و پس از آن را در اختیار داریم.
امروز در جامعهای که نسبت به کاهش تعداد نسل جوان نسبت به سایر مقاطع سنی نگرانیهایی داریم، وظیفه خطیری برای حفط و حمایت از کودکان و نوجوانان و حتی آن تعداد از افرادی که قانون گریز شدهاند به عهده داریم.
دولت درصدد این خواهد بود که ظرفیتهای ناشی از آموزههای دینی، اخلاقی و تربیتی را در کنار مقررات اجتماعی و قانونی و استانداردهای بین المللی بیش از پیش فعال سازی کرده تا بتوانیم پاسخی هدفمند به کودکان و نوجوانان در تماس با قانون دهیم.
مطالب مرتبط با قانون مجازات اسلامی:
1- اعتراض به قرار منع تعقیب وکیل کیفری
2- قانون آیین دادرسی کیفری (مواد 456 - 570)
3- قانون آیین دادرسی کیفری (مواد 365 - 455)
4- قانون آیین دادرسی کیفری (مواد 274 - 364)
5- متن قانون آیین دادرسی کیفری (مواد 186 - 273)
6- متن قانون آیین دادرسی کیفری (مواد 1 تا 88)