X
انواع قرارداد کار - قرارداد دائم، موقت، آزمایشی

 انواع قرارداد کار - قرارداد دائم، موقت، آزمایشی

داشتن قرارداد کار یکی از الزامات شروع هر رابطه کارگر کارفرمائی است. هر چند که نداشتن آن نیز باعث محروم شدن کارگر از حقوق حق خود نخواهد شد. چون در قانون ایران (قانون کار) قرارداد شفاهی به رسمیت شناخته شده تا از کارگر در مواقع لزوم حمایت های لازم را انجام دهد.

  |  
بازدید: 4601
  |  
امتیاز: Article Rating

انواع قراردادهای بین کارگر و کارفرما

در جامعه کارگر و کارفرمایی یک کشمکش دائمی همیشه در حال اتفاق است و تمام مراجع صالح نیز نتوانسته اند با وضع انبوهی از قوانین آن را به سامان برسانند و آن بحث قرارداد کارگر و کارفرما است که هرساله از رهگذر تخلفاتی که در این خصوص اتفاق می افتد و عمدتا نیز از طرف کار فرما است هزاران نفر از کارگران شاغل دچار خسارت مالی بسیار می شوند که جا دارد کارگران عزیز قبل از عقد قرارداد با کارفرما جهت جلوگیری از ضررهای احتمالی با متخصصین ما در زمینه اداره کار و قراردادها با ما در تماس و ارتباط باشد. 
 

قرارداد کاری بین کارگر و کارفرما

 تمامی قراردادهای ذکرشده در قانون کار مشمول مقررات تامین‌ اجتماعی می‌شوند و کارفرما به‌عنوان مسئول کارگاه موظف است حق‌ بیمه را به شعب سازمان پرداخت کند حق‌بیمه براساس حقوق دریافتی کارگر در ماه محاسبه و پرداخت می‌شود.
در طول قرارداد آزمایشی هریک از طرفین می‌توانند قرارداد را فسخ کنند. یعنی در قرارداد آزمایشی هم برای کارفرما و هم برای کارگر حق فسخ پیش‌بینی شده است.
ادامه کار پس از دوره آزمایشی و عدم فسخ آن توسط کارگر یا کارفرما به معنای تداوم قرارداد آن هم به صورت دائمی است. انعقاد قرارداد دائم و غیرموقت برای مشاغلی که ماهیت دائمی دارند، یکی از موارد تاکیدشده توسط کارشناسان عرصه حقوق کار است، ولی در هر حال قانون کار منعی برای  انعقاد قرارداد موقت در کارهای ماهیت دائمی نیز قائل نشده است و شاهدیم که در سال‌های اخیر قرارداد موقت برای چنین کارهایی به‌شدت افزایش یافته است.
چنانچه دائمی بودن قرارداد کار قبل از انعقاد قرارداد کار موقت برای مراجع حل اختلاف احراز گردد تبدیل آن به قرارداد کار با مدت موقت در ماهیت دایمی بودن  قرارداد کار تغییری ایجاد نکرده و در واقع این قرارداد موقت ادامه قرارداد کار قبلی در قالب دایمی بودن آن خواهد بود.
چنانچه کارگر با توجه به توافق حاصله با کارفرما بابت قرارداد کار دایم خود تسویه حساب قطعی نموده و با دریافت کلیه مطالبات و سنوات خدمت اقدام به انعقاد قرارداد کار موقت با کارفرما نموده باشد قراداد منعقده بین طرفین معتبر بوده و بدون ارتباط با قرارداد کار قبلی موجودیت خواهد داشت.
 در قراردادهای کتبی عدم ذکر تاریخ انقضاء قرارداد و یا مشخص نکردن طول مدت قرارداد علی الاصول بر دایمی بودن قرارداد کار در کارهایی که طبیعت آنها جنبه مستمر داشته باشد دلالت خواهد داشت مگر اینکه ثابت شود که طرفین شفاهاً خلاف آن توافق داشته اند
 کارگران موقت بیشترین فشار را به لحاظ کاری و مالی تحمل می‌کنند و در عین حال از مزایایی همچون حق بیمه، حق اولاد، حق مسکن، بیمه بیکاری و دیگر پوشش‌های قانونی برخوردار نیستنداین کارگران فاقد قرارداد قانونی کار هستند و به همین دلیل امکان اخراج آنها توسط کارفرما به راحتی وجود دارد. هر چند که در سطور بالا اشاره شد نداشتن قرارداد کتبی مانع رسیدن کارگر به حقوق خود نخواهد بود چون با اثبات رابطه کارگر وکارفرمائی به روشهای دیگری غیر از داشتن قرارداد کتبی کارگر به حقوق خود خواهد رسید اما همیشه این خطر وجود دارد که کارگران با دستمزد بالاتر از حداقل مزد وزارت کار با نداشتن قرارداد کار کتبی فقط به حداقل حقوق اعلامی توسط وزارت تعاون بسنده کنند چون بر طبق ماده 87 آئین دادرسی کار اثبات مزد بالاتر از حداقل حقوق به عهده کارگر است.

 

 

مطالعه مطالب مرتبط : 

1- بیمه کارگر، دعاوی کارگر و کارفرما

2- مراجع حل اختلاف کارگر و کارفرما

3- عدم رعایت ایمنی در محیط کار، مسئولیت کیفری کارفرما

 

ایجاد شده توسط مسعود محمدی، وکیل پایه یک دادگستری
3.11 از 5 (9 امتیاز)
اشتراک گذاری
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.