X

 ویژگی های یک وکیل دادگستری خوب و با تجربه در تهران

ویژگی های یک وکیل دادگستری خوب و با تجربه در تهران

یک وکیل خوب و با تجربه علاوه بر پروانه و مجوز وکالت باید ویژگیهای حرفه ای و شخصی و اخلاقی و فنی لازم را نیز داشته باشد تا بتواند از حق موکل به خوبی دفاع نموده و در جهت پیشبرد عدالت و دادرسی عادلانه موثر باشد. به عبارت دیگر برای اینکه یک وکیل دادگستری خوب را بشناسیم فقط توجه به پروانه وکالت و مجوز از مرکز امور مشاوران حقوقی یا کانون وکلا، کافی نیست و ویژگیهای دیگری که در ادامه به آنها اشاره میشود نیز باید وجود داشته باشند.

  |  
بازدید: 14432
  |  
امتیاز: Article Rating

 

ویژگیهای یک وکیل دادگستری خوب 

  • وکیل دادگستری چنانچه واجد شرایط لازم باشد، نه تنها از طرح شکایت و دعوای بی مبنا خودداری می کند، بلکه در سیر صحیح و قانونی و سرعت جریان دادرسی و روشن شدن موضوع و ماهیت امر و پیدا نمودن حکم منطبق با آن با دادگاه همکاری نموده و صدور رأی منطبق بر موضوع و موافق قانون را که از جمله موجب افزایش اعتبار قاضی، قوه قضاییه و کشور است، امکان پذیر می نماید.دادگاه می تواند در مواردی که اطمینان به اصیل علی الاصول با تردید مواجه است، وکیل را با توجه به شأن او و نیز مقررات انتظامی وکلا، مورد اعتماد قرار دهد.

 

  • مهم ترین ویژگی یک وکیل خوب، امانت است، در واقع وکیل محرم اسرار موکل و امین وی است. بنابراین وکیل دادگستری این تعهد اخلاقی حرفه ای را بر عهده دارد که از گفتن مطالب غلوآمیز و غیرممکن اجتناب نماید.

 

  • از آنجایی که تعهد وکیل دادگستری، تعهد به نتیجه نبوده و تعهد وی تعهد به وسیله می باشد، لازم است که وکیل همانند یک جراح مسائلی را که ممکن است در حین دادرسی پیش آید و شانس برنده شدن موکل را به وی گوشزد نماید و هیچگاه به موکل اعلام نکند که وی صددرصد برنده می باشد. بنابراین ویژگی بعدی یک وکیل خوب آن است که واقعیات امر و پروسه رسیدگی را به موکل اعلام نماید.

 

  • وظیفه بعدی وکیل دادگستری آن است که موکل را از انتخاب بیراهه باز دارد نه آنکه به طمع حق الوکاله، موکل را وارد پروسه های رسیدگی غیر ضروری نماید.

 

  •  وکیل دادگستری باید تا حد تلاش از پیچیده کردن دادرسی اجتناب نماید بنابراین حتی وکیل موظف است از فنون و مهارت هایی که آموخته است برای راهنمایی قاضی استفاده کند و خیلی از مواقع قضات از این راهنمایی ها استفاده می کنند.

 

  • یک وکیل خوب دادگستری باید شأن و مقام قاضی را رعایت نموده و به وی کمال احترام را بگذارد. در واقع وکیل دادگستری خوب نه تنها نباید با چاپلوسی و تملق و تحقیر نمودن خود با قاضی رفتار نماید بلکه نباید به واسطه درجه علمی و اطلاعاتی که دارد، نسبت به قاضی و مقام دادگاه تفاخر نماید؛ بلکه وکیل خوب باید با رفتار و شأن خود احترام دادگاه و جامعه را برانگیزد بنابراین هر قدر متواضع تر و افتاده تر باشد، احترام بیشتری را جذب خواهد نمود.

 

  •  وکیل دادگستری باید از اطلاعات و معلومات و دانش حقوقی لازم برخوردار باشد تا بتواند بهترین راهکار را در بهترین فرصت ممکن شناخته و درانتخاب نوع دادخواست، شکوائیه و اقدامات قانونی لازم نهایت هوش و کیاست را به کار برد.

 

  • به موجب ماده 656 قانون مدنی: "وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین، طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود می نماید."از این تعریف اینگونه بر می آید که وکیل بعد از انعقاد عقد وکالت، نایب موکل خود در امر یا امور او شده و از جانب موکل حق اقدام دارد. وکیل در انجام این نیابت از جانب موکل، چه به صورت مقید و برای امور خاصی به او داده شده باشد و چه به صورت مطلق و برای تمام امور موکل، باید همچون امین، امینی دلسوز در باب امر یا امور محوله اقدام نماید و از هر گونه اقدامی که باعث خدشه دار شدن این امانت است بپرهیزد و حتی اگر وکالت به صورت مطلق به او داده شد باید غبطه و مصلحت موکل را رعایت نموده و از مطلق بودن وکالت به سود خود استفاده ای ننماید. و اگر وکالت به صورت مقید به او داده شد، نمی تواند عملی را که از حدود وکالت او خارج است انجام دهد. برای مثال وکیل در محاکمه، وکیل در قبض نیست مگر اینکه قرائن دلالت بر آن نماید و همچنین وکیل در اخذ حق، وکیل در مرافعه نخواهد بود. بنابراین ملاحظه می شود باید در حدود امری که وکالت به او واگذار شده است اقدام نماید.

 

  • ماده 667 قانون مدنی به صراحت اعلام می دارد: "وکیل باید در تصرفات و اقدامات خود، مصلحت موکل را مراعات نماید و از آنچه که موکل بالصراحه به او اختیار داده یا بر حسب قرائن و عرف و عادت داخل اختیار اوست تجاوز نکند."

 

  • وکیل باید حساب مدت وکالت خود را به موکل بدهد و آنچه را که جای او دریافت کرده است به او رد کند.

 

  • عقد وکالت بین وکیل و موکل او منعقد خواهد شد و این عقد همانند تمام عقود دیگر لازم الاتباع می باشد و باید از جانب وکیل مورد احترام قرار گیرد. بنابراین وکیل در امری نمی تواند برای آن امر به دیگری وکالت دهد مگر اینکه صریحاً یا به دلالت قرائن، وکیل در توکیل باشد. زیرا اگر وکیل که وکالت در توکیل نداشته انجام امری را که در آن وکالت دارد به شخص ثالثی واگذار کند هر یک از وکیل و شخص ثالث در مقابل موکل نسبت به خساراتی که مسبب محسوب می شود، مسوول خواهد بود.

 

  • با توجه به جلسات مشاوره ای که در طول عقد وکالت برگزار می شود، وکیل باید از هر اقدامی که باعث لطمه زدن به حیثیت خانوادگی و اجتماعی موکلش می شود بپرهیزد و تمام تلاش خود را به کار گیرد تا موکل در زمان کمتر و البته با اطمینان خاطر بیشتری به حق خویش دست یابد. و برای ایجاد این اطمینان خاطر می بایست با صراحت لازم موکل را در جریان امورات دادرسی قرار دهد.

 

 

 

  • وکلا باید در مذاکرات شفاهی در محکمه و لوایح کتبی احترام و نزاکت را نسبت به محاکم و تمام مقامات اداری و نسبت به وکلا و اصحاب دعوی مراعات نمایند.

 

  • وکلا باید پس از ابلاغ حکم و یا قرار و یا اخطاری که مستلزم انجام امر یا دادن خرجی از طرف موکل است به اسرع اوقات به موکل یا متصدی امور او کتبا اطلاع دهند به طرقی که تفویت حقی از او نشود.

 

  • وکلا باید اثر قانونی عدم پیشرفت دعوی موکل را در امری که نسبت به آن قبول وکالت می نمایند اعم از حقوقی و جزایی و دعاوی جعل و اعسار قبل از تنظیم قرارداد حق الوکاله به موکل خاطرنشان نماید.

 

  •  یک وکیل با تجربه و خوب دادگستری باید قبل از هر اقدامی موکل خود را دادرسی کند و بعد از کشف واقع و بررسی دلایل و پی بردن به ذی حق بودن موکل برای دفاع از وی بپاخیزد.

 

  • هر چند که وکالت دادگستری یک شغل دولتی نیست ولی چون انتفاع هدف اصلی این پیشه نیست نمیتوان آن را شغل یا کسبی آزاد توصیف نمود. این معنا از رای وحدت رویه شماره 20/6/13755-607 صادره از هئیت عمومی دیوان عالی کشور نیز برمی آید. 

 

  • از زمان روی کار آمدن سیستم نوین دادرسی در تمام دنیا و شاید حتی از زمان روم باستان قاضی و وکیل دادگستری دو بال فرشته عدالت شمرده شده و هدف هر دو احیای عدالت و رساندن زیان دیده به حق خود و کشف واقع بوده است.

 

  • برخلاف آنچه که به ذهن عوام ممکن است برسد کار وکیل پنهان کاری و قلب واقعیت نیست بلکه کمک و یاری رساندن به قاضی برای کشف واقعیت و اثبات بی گناهی موکل یا گناهکاری طرف دعوا است.

 

  • یک وکیل خوب دادگستری با مهارت و دانش و تجربه خود تلاش مینماید حقی را احیا و یا از تضییع حقی جلوگیری کند.

 

  •  وظیفه وکیل نه تنها دفاع از موکل بلکه دفاع از حیثیت قضات شریف دادگستری و دستگاه قاضی و قانون نیز هست. ای بسا مواردی که موکلین و مدعیان از باب حب نفس آنچنان خود را ذی حق میدادند که حتی به قانون و نحوه رسیدگی قاضی هم ایراد گرفته و به چیزی کمتر از حکم به حق نداشته خود راضی نمیشوند! 

 

  •  هیچ شغلی به اندازه وکالت دادگستری باعث مجادله و روبرویی و مشاجره بین همکاران نمیشود. شایسته است این مجادلات و تلاشها ضرورتا در جهت کشف واقع و تشحیذ ذهن قاضی با رعایت ادب و احترام طرف مقابل صورت گیرد و جلسه دفاع نباید رنگ دعوا و توهین و تحقیر و تهدید به خود گیرد. 

 

  •  لازم است وکیل دادگستری قبل از هر نوع اقدامی با اشراف و احاطه علمی بر موضوع و مصداق دادرسی را شروع کرده و در جلسه رسیدگی حاضر شده و به امر دفاع بپردازد. بنظر میرسد وکیلی که خویشتنداری را از کف میدهد آنطور که باید احاطه به موضوع و اطمینان به عملکرد خود ندارد.  

  

  • مناسب است که وکیل دادگستری هرجا ضرورت اقتضا میکند و مناسب است در جهت اصلاح رابطه دو طرف یا حل موضوع خارج از دادگاه و فصل خصومت به نحو شایسته و با رعایت منافع طرفین اقدام نمایند. 

 

  •  وکالت و قضاوت همچون تعلیم و تدریس، از جمله مشاغل شریف شناخته شده اند و شرافت امری ذاتی نیست پس وکیل دادگستری باید تلاش نماید و در زندگی و کار و مشی خود نیز شرافتمندانه رفتار کند. 

 

  • تغییر و اصلاح مکرر قوانین این ضرورت را ایجاب می نماید که انس با منابع حقوقی و مطالعه و انجام مباحثات حقوقی برای یک وکیل دادگستری غیر قابل اجتناب باشد.

 

  • یک وکیل دادگستری خوب باید شجاع باشد. بسیار پیش می آید که عناصر منسوب به حاکمیت یا خود دولت و حکومت و صاحبان ثروت و قدرت حقوقی را از اشخاص ضایع میکنند. وکیل دادگستری که دفاع از موکلی را در این فروض قبول میکند نباید ترسیده و میدان را خالی کند. 

 

  •  سازش کاری و مسامحه بدون هماهنگی با موکل و بدون نظر به منافع موکل به هیچ وجه برای یک وکیل دادگستری جایز نیست. 

 

ایجاد شده توسط مسعود محمدی، وکیل پایه یک دادگستری
3.47 از 5 (43 امتیاز)
اشتراک گذاری
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.