X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: چهارشنبه 12 آبان 1400

 تاثیر فوت در صحت معامله و وکالتنامه بلاعزل

من چند سال پیش یک خونه خریدم . خریداری که ازش خونه رو خریدم (فروشنده) خودش از مالک اصلی خونه رو خرید بود در زمان قولنامه من علاوه بر قولنامه که با خریدار دوم بستم یک وکالت بلاعزل هم در مورد خانه و وام و... از مالک اول گرفتم . اون زمان وام رو انتقال نمی دادند به همین دلیل وام رو به نام مالک گرفتم و ضامن رو من بردم . در قولنامه ذکر شده که هزینه های انتقال سند به عهده فروشنده است . من پول رو کامل بهش دادم.الان امکان انتقال در اداره اوقاف با هزینه 1.5 میلیون وجود دارد.
سوال من این هست :
اگر من الان اقدام نکنم سند به نام مالک اول صادر می شود و من با وکالت نامه و قرار دادها باید نسبت به انتقال سند و دریافت هزینه از فروشنده اقدام کنم . اما اگر مالک اول فوت کند عملا وکالت نامه بلااستفاده می شود و فکر میکنم در اون زمان باید بحث شکایت و وارث و... داشته باشم اما اگر الان نسبت به انتقال در اداره اوقاف عمل کنم بعدا ممکن است هزینه هایی رو برای انتقال سند دریافت کند(گفتند 5 % در زمان سند دریافت میشه و ...) یعنی شاید مجبور به پرداخت 7-8 میلیون بشم . آیا میتوانم این مبلغ رو در اون زمان از فروشنده طلب کنم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 14065

انجام معامله با وکالت بلاعزل و تنظیم مبایعه نامه

  • یکی از پایدار ترین نوع وکالت ، وکالت بلاعزل است که موکل به وکیل وکالت می دهد و طی مفاد وکالت نامه حق عزل وکیل را از خودش ساقط می کند 
  •  با توجه به این که وکالت عقد جایز است ولی با این وجود ممکن است تحت شرایطی وکالت بلاعزل بعد از فوت متوفی باقی بماند .
  • در مورد وکالت بلاعزل بعد از فوت نیاز به بررسی ماده ۶۷۸ قانون مدنی است که بیان می دارد ، وکالت به طرق ذیل از بین می رود :

 ۱- عزل موکل  

۲- به استعفای وکیل

۳- به موت یا جنون وکیل یا موکل 

  • موکل می تواند هر وقت بخواهد وکیل را عزل کند مگر اینکه وکالت وکیل و یا عدم عزل در ضمن عقد لازمی شرط شده باشد . از این ماده مشخص می گردد که وکالت به طور کلی بیان شده است و وکالت بلاعزل را هم شامل می شود . با مرگ یکی از طرفین عقد هم از بین می رود و موجب ابطال وکالت بلاعزل می شود .  همه عقود جایز از جمله وکالت ، فوت یکی از طرفین باعث انفساخ و فسخ قهری عقد جایز می شود .
  • در صورتی که شرط بقای وکالت بعد از فوت موکل در عقد وکالت گذاشته شود و بیان شود که وکالت بعد از فوت نیز باقی بماند ، این شرط امکان پذیر نمی باشد . وکالت بلاعزل حتی با وجود این شرط هم از بین می رود . 
  • لازم به ذکر است که وکالت بلاعزلی که در معاملات این روزها رواج دارد . مثلا خرید ملک یا ماشین به موجب عقد بیع به صورت وکالت بلاعزل .
  • در این موارد وکالت بلاعزل همانطور که در مطالب فوق بیان کردیم باطل می شود و از بین می رود . ولی عقد بیع به قوت خود باقی است اگرچه وراث باید در دفترخانه حضور پیدا کرده و مبیع را به نام فروشنده نمایند و گرنه خریدار مجبور به طرح دعوا در مراجع قضایی می شود 

 

مستندات قانونی - تاثیر فوت در صحت معامله و وکالتنامه بلاعزل

ماده ۶۷۹ قانون مدنی
موکل میتواند هر وقت بخواهد وکیل را عزل کند مگر اینکه وکالت وکیل با عدم عزل در ضمن عقد لازمی شرط شده باشد.

ماده ۶۷۸ قانون مدنی
وکالت به طریق ذیل مرتفع میشود:
۱) به عزل موکل
۲) به استعفای وکیل
۳) به موت یا به جنون وکیل یا موکل


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های تماس و ارتباط با وکیل متخصص قراردادها

ثبت امتیاز
نظرات

شنبه, 05 فروردین,1402

امیرحسین غلامی

سلام پدرم زمینی خرید به صورت سند وکالتی ، الان حدود ۲سال هست پدرم فوت شدند ، آیا زمین به وراث میرسد یا کلا دیگر زمینی نداریم؟؟ ممنون میشم پاسخ بدید

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.