X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: دوشنبه 06 دی 1400

 امکان شکایت از بیمه توسعه به دلیل عدم پرداخت دیه

سلام بیمه توسعه ۵ ساله دیه میلیون ها ادم رو پرداخت نمیکنه از جمله من بدبخت چکار کنم. ؟ آیا می تونم از بیمه توسعه بابت عدم پرداخت دیه شکایت کنم ؟ اینکار رو تنهایی انجام بدم بهتره یا تلاش کنم تعدادی از شاکیان دیگر رو با خودم همراه کنم ؟ به نظر شما شکایت کیفری هم میشه کرد و عدم انجام تعهد از سوی بیمه توسعه جرم محسوب میشه ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 3889

شکایت مطالبه دیه از بیمه توسعه 

  • مطابق ماده 1 قانون بیمه، بیمه عقدی است که به موجب آن یک طرف تعهد می کند در ازاء پرداخت وجه یا وجوهی از طرف دیگر در صورت وقوع یا بروز حادثه خسارت وارده بر وی را جبران نموده یا وجه معینی بپردازد.
  • مطابق قوانین و مقررات بیمه در ایران، شرکت های بیمه مکلف اند پس از دریافت مدارک ظرف مدت ۱۵ روز تشکیل پرونده نسبت به پرداخت پنجاه درصد دیه و خسارت زیان دیدگان اقدام و مابقی آن را نیز پس از صدور حکم مربوطه توسط دادگاه صالح در وجه زیان دیده پرداخت کنند.
  •  باید به این نکته مهم اشاره داشت که کوتاهی شرکت بیمه در پرداخت سریع دیه و یا موکول کردن پرداخت آن به سپری شدن مهلت دوساله، موضوع ماده 302 قانون مجازات اسلامی، یا کسر درصدی از مبلغ دیه در صورت پرداخت قبل از انقضای مهلت دوساله مذکور، خلاف اصول قانون اساسی، فلسفه بیمه و مصلحت افراد جامعه است.
  •  همچنین از آنجایی که اساس محاسبه دیه قیمت یوم‌الادا است و با توجه به رویه قضایی، تا قبل از قطعی شدن حکم دادگاه صالح، مقصر امکان پرداخت دیه را ندارد لذا محدود کردن میزان تعهد شرکت بیمه به قیمت دیه در تاریخ حکم غیرقطعی و اولیه، برخلاف قوانین و مقررات است.
  • افراد جامعه در خصوص شکایت خود از شرکت بیمه راجب عدم انجام تکالیف قانونی، می توانند به سایت بیمه مرکزی مراجعه و شکایت خود را مطرح نمایند. در صورتی که این اقدام کارگشا نباشد می توان با توجه به موارد مندرج در قرارداد بیمه به دادگاه صالح مراجعه و طرح دعوی نمود.
  • باید به این نکته اشاره نمود که شورای عالی بیمه با استناد به گزارش بيمه مرکزی، صدور و تمديد بيمه نامه شخص ثالث اتومبيل و موتور سيكلت و همچنين انواع بيمه های دیگر بيمه توسعه را تا اطلاع ثانوی ممنوع كرد و ایفای تعهدات این شرکت بیمه ای طبق قوانین و مقررات به بیمه ایران منتقل شد.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص شکایت از بیمه بدلیل عدم پرداخت دیه

♦  در خصوص پاسخ به سوال شما راجب امکان شکایت از بیمه توسعه،به موارد ذیل توجه فرمایید:
 شورای عالی بیمه با توجه به گزارشات بیمه مرکزی، امکان صدور و تمدید بیمه توسط شرکت بیمه توسعه را ممنوع اعلام نمود و ایفای تعهدات شرکت یادشده بر عهده شرکت بیمه ایران گذاشته شده است.
مطابق رای دادگاه، قرار بود که اموال و دارایی های شرکت بیمه توسعه فروخته شود و از درآمد حاصل از آن، سهم اتکائی اجباری این شرکت به بیمه مرکزی پرداخت گردد که به دلیل موانع قانونی این اقدام صورت نپذیرفت.
از آنجایی که پرونده های زیادی به طرفیت شرکت بیمه توسعه در محاکم دادگستری در جریان است پیشنهاد می گردد جهت لوث نشدن مطالبه خود، شرکت بیمه ایران را طرف دعوا قرار دهید چرا که مطابق تصمیم شورای عالی بیمه، تمامی تعهدات شرکت بیمه توسعه بر عهده شرکت بیمه ایران قرار گرفته است.
♦  باید توجه داشت که در این زمینه امکان طرح شکایت کیفری موضوعیت ندارد و می بایست از طریق دادگاه حقوقی اقدام فرمایید.
پیشنهاد می گردد برای جلب توجه بیشتر در این خصوص و رسیدگی به موقع به این موضوع، به صورت جمعی و همرا با سایر افراد دیگر طرح دعوا نمایید.
♦  برای کسب اطلاعات بیشتر و رسیدن به نتیجه مطلوب پیشنهاد می شود با یک وکیل مشورت کنید و یا نسبت به دریافت مشاوره حضوری و یا تلفنی موسسه حقوقی دادگران اقدام فرمایید.

 

 

مستندات قانونی - مقررات شکایت از بیمه به دلیل عدم پرداخت بیمه 

اصل 34 قانون اساسی
دادخواهی حق مسلم هر فرد است و هر کس می‌تواند به منظور دادخواهی به دادگاه‌های صالح رجوع نماید. همه افراد ملت حق دارند این گونه دادگاه‌ها را در دسترس داشته باشند و هیچ‌کس را نمی‌توان از دادگاهی که به موجب قانون حق مراجعه به آن را دارد منع کرد.


ماده 1 قانون بیمه
بیمه عقدی است که به موجب آن یک طرف تعهد می‌کند در ازاء پرداخت وجه یا وجوهی از طرف دیگر در صورت وقوع یا بروز حادثه‌خسارت وارده بر او را جبران نموده یا وجه معینی بپردازد. متعهد را بیمه‌گر طرف تعهد را بیمه‌گذار وجهی را که بیمه‌گذار به بیمه‌گر می‌پردازد حق بیمه و آنچه را که بیمه می‌شود موضوع بیمه نامند.


ماده ۱۴ آیین نامه حمایت از حقوق بیمه گزاران ،بیمه شدگان و صاحبان حقوق آنها
مؤسسه بیمه موظف است بیمه نامه و شرایط آن را با حروف خوانا، و عبارات قابل درک برای عموم بیمه‌گذاران تهیه نماید. مسئولیت درج صحیح اطلاعات در بیمه نامه بر عهده بیمه گر است و موارد اجمال، ابهام یا اختلاف در مندرجات بیمه‌نامه یا سایر مستندات به نفع بیمه‌گذار یا ذینفع تفسیر می‌شود.


ماده ۱۵ آیین نامه حمایت از حقوق بیمه گزاران ،بیمه شدگان و صاحبان حقوق آنها

عرضه‌کننده بیمه موظف است بیمه‌گذار را متوجه اهمیت مطالعه مفاد قرارداد بیمه یا بیمه‌نامه جهت حصول اطمینان از تناسب پوشش بیمه با نیاز خود نماید.


ماده ۱۶ آیین نامه حمایت از حقوق بیمه گزاران ،بیمه شدگان و صاحبان حقوق آنها

عرضه کننده بیمه موظف است بیمه‌نامه صادره را مشتمل بر شرایط عمومی و سایر شرایط به بیمه گزار تسلیم نماید.


ماده ۱۹ آیین نامه حمایت از حقوق بیمه گزاران ،بیمه شدگان و صاحبان حقوق آنها

مؤسسه بیمه موظف است تمهیدات لازم برای اعلام خسارت توسط بیمه‌گذار، ارزیابی و پرداخت خسارت در تمامی نقاط جغرافیایی که تحت پوشش بیمه نامه قرار دارد را فراهم و در این خصوص به بیمه گزاران اطلاع‌رسانی نماید. همچنین در تمام مراکز صدور و پرداخت خسارت و پایگاه اطلاع رسانی یا پورتال خود در خصوص نحوه رسیدگی به خسارات و فرآیند رسیدگی به خسارت، اطلاع رسانی مناسب را انجام دهد. همچنین در خصوص اعلام نحوه و فرآیند رسیدگی به خسارت در تمام مراکز صدور، پرداخت خسارت و پایگاه اطلاع رسانی یا پورتال خود، اقدامات لازم را به عمل آورد.


ماده ۲۰ آیین نامه حمایت از حقوق بیمه گزاران ،بیمه شدگان و صاحبان حقوق آنها

مؤسسه بیمه موظف است ترتیبی اتخاذ نماید که کلیه مراکز پرداخت خسارت آن با یکدیگر در ارتباط باشند به نحوی که دریافت خسارت از کلیه مراکز پرداخت خسارت آن شرکت امکان پذیر باشد.


ماده ۲۱ آیین نامه حمایت از حقوق بیمه گزاران ،بیمه شدگان و صاحبان حقوق آنها

عرضه کننده بیمه موظف است در اولین مراجعه (حضوری یا غیرحضوری) زیان دیده یا بیمه گزار برای دریافت خسارت، فهرست کامل مدارک لازم جهت بررسی و رسیدگی به خسارت، فرایند و مدت زمان رسیدگی، روش های جبران خسارت و رویه های داخلی حل و فصل شکایات را به زیان دیده یا بیمه گزار را اعلام یا ارایه نماید.


ماده ۲۲ آیین نامه حمایت از حقوق بیمه گزاران ،بیمه شدگان و صاحبان حقوق آنها

مؤسسه بیمه باید بعد از دریافت کلیه مدارک مربوط به خسارت حداکثر ظرف مدت ۳۰ روز، مدارک را بررسی و نتیجه را اعلام نماید و در صورت احراز عدم استحقاق دریافت خسارت مراتب را همراه با ذکر دلایل به طور مکتوب به بیمه‌گذار یا زیان دیده اعلام نماید و در صورت قبول خسارت، مؤسسه بیمه موظف است حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز پس از قبول خسارت آن را پرداخت نماید. در مواردی که پرداخت خسارت پس از تکمیل مدارک مثبته از سوی بیمه‌گر، به تأخیر می‌افتد، طبق حکم ماده ۵۲۲ آئین دادرسی مدنی عمل می شود 
تبصره-مواردی که طبق قانون مدتی کمتر از مدت فوق برای پرداخت خسارت تعیین شده از حکم این ماده مستثنا است.

 

پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.