X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: یکشنبه 21 آذر 1400

 شکایت از شریک تبعه خارجه - افغانی

سال ۹۳ با یه نفر شریک شدم که خودشو ایرانی معرفی کرد ولی بعد معلوم شد اتباع خارجی (افغانی ) بوده شناسنامه و پایان خدمت و گواهینامه هم داشت .ایشون در یک کاری با من شریک بود و من ازش طلبکارم.پول من را در اون شراکت نداد همچنین یک ماشین که متعلق به من بود روبرد فروخت و تا الان پولی به من نداده .من میخوام از این فرد شکایت کنم.آیا کار او که خود را ایرانی معرفی کرده کلاهبرداری است؟ برای اینکه بهتر به حقم برسم کجا شکایت کنم ؟ دادگاه حقوقی یا دادگاه کیفری ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 6399

روش شکایت از یک شخص تبعه کشور افغانستان 

  • به طور کلی، اتباع خارجی افرادی هستند که با تابعیت یک کشور وارد قلمرو حاکمیتی یک کشور دیگر می شوند.
  • اگر شخصی که تابعیت ایرانی نداشته باشد، در داخل ایران مرتکب جرمی شود و یا در امور حقوقی اقدامی انجام دهد که منجر به تضییع حقوق افراد جامعه گردد، طبق قانون قابل رسیدگی است و قانونگذار در دعاوی حقوقی و امور کیفری، پاره ای از قوانین را به این امر اختصاص داده است.
  • با بررسی قوانین و مقررات از جمله ماده 316 قانون آیین دادرسی کیفری به این نکته پی برده می شود که محاکم ایرانی صلاحیت رسیدگی به جرائم اتباع خارجی را دارا هستند، برای مثال در خصوص امور کیفری در این رابطه، دادگاه کیفری تهران صالح است. همچنین در خصوص امور حقوقی، خواهان حق دارد دعوی را یا در محل اقامت خوانده یا محلی که قرارداد در آن تنظیم شده و یا تعهد می بایست در آنجا انجام شود اقامه کند.
  • در برخی موارد اتباع بیگانه ممکن است دارای مقام خاصی باشند و بواسطه همین مقام از مصونیت سیاسی در داخل ایران برخوردار هستند و نمی توان به جرائم آن ها همچون افراد عادی در محاکم دادگستری رسیدگی نمود مثلا نمایندگان سیاسی دولت خارجی و یا کارمندان دیپلماتیک را نمی توان تعقیب نمود. البته در شرایطی همچون جرائم مشهود و یا بسیار مهم این تعقیب و یا رسیدگی قابل انجام است.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص شکایت از شریک افغانی

♦  مخاطب گرامی سایت دادگران، در خصوص سوالی که مطرح فرمودید باید اشاره داشت، در مورد ملیت غیر ایرانی ایشان بسته به شرایط مندرج در قراردادتان ممکن است بتوانید مطابق مواد 438 و 439 قانون مدنی تحت عنوان تدلیس شراکت را فسخ کنید و در مورد پول خودرو هم می توانید وجه خود را مطالبه کنید.

♦  همچنین در مورد سوال شما در خصوص جرم  و مجازت کلاهبرداری باید گفت که کلاهبرداری از جرایم پیچیده است زیرا تقلب و استفاده از وسایل متقلبانه می تواند مصداق های بی شماری داشته باشد که در دنیای امروز با وجود وسایل ارتباط جمعی بی شمار و گوناگون، راه های بسیاری که هر روزه به آنها اضافه می شود، از آنجایی که شریک شما از اسناد مجعول استفاده کرده است مطابق مواد 535 و 536 قانون مجازات اسلامی مرتکب جرم شده است و مجازات این جرم حبس و پرداحت جزای نقدی است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر و رقیق تر می توانید نسبت به دریافت نوبت مشاوره حضوری و یا تلفنی موسسه حقوقی دادگران اقدام فرمایید.

 

 

مستندات قانونی - امکان شکایت از فرد تبعه خارجی

اصل 34 قانون اساسی

دادخواهی حق مسلم هر فرد است و هر کس می‌تواند به منظور دادخواهی به دادگاه‌های صالح رجوع نماید. همه افراد ملت حق دارند این گونه دادگاه‌ها را در دسترس داشته باشند و هیچ‌کس را نمی‌توان از دادگاهی که به موجب قانون حق مراجعه به آن را دارد منع کرد.


ماده 180 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی فرهنگی

مقصود از اتباع خارجی، افرادی هستند ( گذرنامه - پناهنده - مهاجر - آواره) که تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران را ندارند و تحت عناوین مختلف متقاضی ورود به کشور جمهوری اسلامی ایران هستند و تابعیت خارجی آنها مورد قبول دولت جمهوری اسلامی ایران است. 


ماده ۳۱۶ قانون آیین دادرسی کیفری

به اتهامات اشخاصی که در خارج از قلمرو حاکمیت جمهوری اسلامی ایران مرتکب جرم می شوند و مطابق قانون، دادگاههای ایران صلاحیت رسیدگی به آنها را دارند، چنانچه از اتباع ایران باشند، حسب مورد در دادگاه محل دستگیری و چنانچه از اتباع بیگانه باشند حسب مورد، در دادگاه تهران رسیدگی می شود.


ماده 11 قانون آیین دادرسی مدنی

دعوا باید در دادگاهی اقامه شود که خوانده، در حوزه قضایی آن اقامتگاه دارد و اگر خوانده در ایران اقامتگاه نداشته باشد، در صورتی که درایران محل سکونت موقت داشته باشد، در دادگاه همان محل باید اقامه گردد و هرگاه درایران اقامتگاه و یا محل سکونت موقت نداشته ولی مال غیرمنقول داشته باشد، دعوا در دادگاهی اقامه می شود که مال غیرمنقول در حوزه آن واقع است و هرگاه مال غیرمنقول هم نداشته باشد، خواهان در دادگاه محل اقامتگاه خود اقامه دعوا خواهدکرد.


ماده 13 قانون آیین دادرسی مدنی

در دعاوی بازرگانی و دعاوی راجع به اموال منقول که از عقود و قراردادها ناشی شده باشد خواهان می تواند به دادگاهی رجوع کند که عقد یا قرارداد در حوزه آن واقع شده است یا تعهد می بایست در انجا انجام شود.


ماده 265 قانون مدنی

  هر کس مالی به دیگری بدهد ظاهر در عدم تبرع است بنابراین اگر کسی چیزی به دیگری بدهد بدون اینکه مقروض آن چیز باشد‌ میتواند استرداد کند.


ماده 438 قانون مدنی

تدلیس عبارت است از عملیاتی که موجب فریب طرف معامله شود.


ماده 439 قانون مدنی

اگر بایع تدلیس نموده باشد مشتری حق فسخ بیع را خواهد داشت و همچنین است بایع نسبت به ثمن شخصی در صورت تدلیس‌ مشتری.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.