X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: یکشنبه 16 آبان 1400

 شکایت بابت خرید دستگاه معیوب از سایت دیوار

سلام من یک دستگاه پلی استیشن ۲ خریدم از یک نفر که در برنامه دیوار اگهی کرده بود من پول رو برایش کارت به کارت کردم و دستگاه را دادن پیک اورد پیک رفت و من دستگاه را امتحان کردم دستگاه سیدی بازی را باز می کند و سالم نیست. با توجه به اینکه فروشنده پاسخگو نیست، راه کاری برای من وجود دارد؟ آیا می توانم بابت دستگاه معیوب شکایت کلاهبرداری کنم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 2961

شکایت بابت جنس معیوب

 

خرید اینترنتی دستگاه نا سالم و معیوب از سایت دیوار  

  • برای شکایت بابت خرید دستگاه معیوب از سایت دیوار می توان بصورت حقوقی و کیفری اقدام نمود.
  • مرجع صالح برای شکایت کیفری دادسرای محل سکونت شاکی و مرجع صالح جهت طرح دعوای حقوقی دادگاه محل اقامت خوانده می باشد.
  • البته باید توجه داشت که در صورت طرح دعوا برای مالی که ارزش آن کمتر از 20 میلیون تومان است شورای حل اختلاف صالح رسیدگی می باشد. 
  • پی گیری حقوقی بابت خرید دستگاه معیوب از سایت دیوار با ارائه دادخواست فسخ معامله یا مطالبه ارش کالای معیوب از جانب خریدار به علت وجود عیب در مبیع می باشد.
  • توضیح آنکه مطابق با ماده 422 قانون مدنی گر بعد از معامله ظاهر شود که مبیع معیوب بوده ، مشتری مختار است در قبول مبیع با اخذ ارش یا فسخ معامله.
  • بنابراین در صورتی که خریدار کالایی را از فروشنده بخرد و بعد از عقد متوجه وجود عیب و نقصی در کالا شود که در هنگام عقد وجود داشته است، دو راه حل یعنی فسخ معامله یا دریافت ارش (مابه التفاوت مال سالم و ناقص) را دارد.
  • نحوه تعیین ارش مطابق ماده 427 قانون مدنی بدین صورت است: ‌قیمت حقیقی مبیع در حال بی عیبی و قیمت حقیقی آن در حال معیوبی به توسط اهل خبره معین شود.
  • اگر قیمت آن در حال بی عیبی مساوی با قیمتی باشد که در زمان بیع بین طرفین مقرر شده است تفاوت بین این قیمت و قیمت مبیع در حال معیوبی ‌مقدار ارش خواهد بود و اگر قیمت مبیع در حال بی عیبی کمتر یا زیادتر از ثمن معامله باشد نسبت بین قیمت مبیع در حال معیوبی و قیمت آن در حال بی عیبی معین شده و‌ بایع باید از ثمن مقرر به همان نسبت نگاه داشته و بقیه را به عنوان ارش به مشتری رد کند.
  • بنابراین خرید کالای معیوب به خریدار اختیار فسخ معامله یا دریافت ارش را می دهد.
  • لازم به ذکر است که در مواردی تنها می توان ارش دریافت نمود و مشتری نمی تواند معامله را فسخ کند. این شرایط عبارت اند از:

1- در صورتی تلف شدن مبیع نزد مشتری یا منتقل کردن آن به غیر
2- در صورتی که تغییری در مبیع پیدا شود اعم از اینکه تغییر به فعل مشتری باشد یا نه.
3- در صورتی که بعد از قبض مبیع عیب دیگری در آن حادث شود مگر اینکه در زمان خیار مختص به مشتری حادث شده باشد که در این صورت مانع از فسخ و رد نیست.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص شکایت فروش دستگاه معیوب در سایت  دیوار

♦  در پاسخ به پرسشی که طرح فرمودید باید گفت شما می توانید با در دست داشتن مدارکی همچون فاکتور مورد معامله، پرینت مکالمات با فروشنده، پرینت عکس های موجود در آگهی، پرینت واریز وجه به حساب فروشنده دعوای حقوقی یا کیفری یا هر دو علیه فروشنده اقامه نمایید.

♦  نکته ی قابل اهمیت این است در صورتی که بخواهید معامله را فسخ نموده یا مطالبه ارش نمایید، با توجه به اینکه خیار عیب فوری می باشد، باید ابتدا طی اظهارنامه رسمی خواسته خود را به خوانده ابلاغ کنید چراکه اگر از زمان آگاهی شما بگذر و فوریت عرفی رعایت نگردد و اقدامی صورت نگیرد، خیار عیب برای فسخ ممعامله ساقط میشود و حق مطالبه ارش نیز از بین می رود.

 

 

مستندات قانونی- شکایت از طرف معامله

ماده ۴۲۲ قانون مدنی
اگر بعد از معامله ظاهر شود که مبیع معیوب بوده مشتری مختار است در قبول مبیع معیوب یا اخذ ارش یا فسخ معامله.

ماده ۴۲۳ قانون مدنی
خیار عیب وقتی برای مشتری ثابت میشود که عیب مخفی و موجود در حین عقد باشد.

ماده ۴۲۴ قانون مدنی
عیب وقتی مخفی محسوب است که مشتری در زمان بیع عالم به آن نبوده است اعم از اینکه این عدم علم ناشی از آن باشد که عیب ‌واقعاً مستور بوده است یا اینکه ظاهر بوده ولی مشتری ملتفت آن نشده است.

ماده ۴۲۵ قانون مدنی
عیبی که بعد از بیع و قبل از قبض در مبیع حادث شود در حکم عیب سابق است.

ماده ۴۲۶ قانون مدنی
تشخیص عیب بر حسب عرف و عادت میشود و بنابر این ممکن است بر حسب ازمنه و امکنه مختلف شود.

ماده ۴۲۷ قانون مدنی
اگر در مورد ظهور عیب مشتری اختیار ارش کند تفاوتی که باید به او داده شود به طریق ذیل معین میگردد:
‌قیمت حقیقی مبیع در حال بی عیبی و قیمت حقیقی آن در حال معیوبی به توسط اهل خبره معین شود.
‌اگر قیمت آن در حال بی عیبی مساوی با قیمتی باشد که در زمان بیع بین طرفین مقرر شده است تفاوت بین این قیمت و قیمت مبیع در حال معیوبی ‌مقدار ارش خواهد بود.
‌و اگر قیمت مبیع در حال بی عیبی کمتر یا زیادتر از ثمن معامله باشد نسبت بین قیمت مبیع در حال معیوبی و قیمت آن در حال بی عیبی معین شده و‌بایع باید از ثمن مقرر به همان نسبت نگاه داشته و بقیه را به عنوان ارش به مشتری رد کند.

ماده ۴۲۸ قانون مدنی
در صورت اختلاف بین اهل خبره حد وسط قیمتها معتبر است.

ماده ۴۲۹ قانون مدنی
در موارد ذیل مشتری نمیتواند بیع را فسخ کند و فقط میتواند ارش بگیرد:
۱- در صورت تلف شدن مبیع نزد مشتری یا منتقل کردن آن به غیر.
۲- در صورتی که تغییری در مبیع پیدا شود اعم از اینکه تغییر به فعل مشتری باشد یا نه.
۳ -در صورتیکه بعد از قبض مبیع عیب دیگری در آن حادث شود مگر اینکه در زمان خیار مختص به مشتری حادث شده باشد که در اینصورت ‌مانع از فسخ و رد نیست.

ماده ۴۳۰ قانون مدنی
اگر عیب حادث بعد از قبض در نتیجه عیب قدیم باشد مشتری حق رد را نیز خواهد داشت.

ماده ۴۳۴ قانون مدنی
اگر ظاهر شود که مبیع معیوب اصلاً مالیت و قیمت نداشته بیع باطل است و اگر بعض مبیع قیمت نداشته باشد بیع نسبت به آن بعض ‌باطل است و مشتری نسبت به باقی از جهت تبعض صفقه اختیار فسخ دارد.

ماده ۴۳۵ قانون مدنی
خیار عیب بعد از علم به آن فوری است.

ماده ۴۳۶ قانون مدنی
اگر بایع از عیوب مبیع تبری کرده باشد به اینکه عهده عیوب را از خود سلب کرده یا با تمام عیوب بفروشد مشتری در صورت ظهور‌عیب حق رجوع به بایع نخواهد داشت و اگر بایع از عیب خاصی تبری کرده باشد فقط نسبت به همان عیب حق مراجعه ندارد.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.