X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: پنجشنبه 27 آبان 1400

 تعریف و شرایط وقوع جرم تشویش اذهان عمومی

مالک یک آپارتمان هستم. اگر اعلامیه زیر را در آسانسور مجتمع مسکونی خود بچسبانم، آیا مرتکب جرم تشویش اذهان عمومی شده ام؟ و چرا؟ 

مالکین و مستاجران محترم فاز 2 مجتمع مسکونی
با سلام و احترام، سند آپارتمان های شما بزودی آماده می شود. متاسفانه شرکت تعاونی مسکن..... بابت هر متر اضافه متراژ آپارتمان شما تقاضای قیمت روز کرده است در صورتیکه که در همان ابتدا به مالکین گفته شده بود که قیمت هر متر اضافه بر اساس قیمت تمام شده در زمان ساخت محاسبه می شود و نه قیمت روز. خوشبختانه شهود در این زمینه زیاد هستند. از طرفی به مالکین آپارتمان هایی که کسری متراژ دارند (زیر 75 متر مربع) بابت هر متر کسری و طبق قانون خودشان بجای قیمت روز فقط 800 هزار تومان که همان هزینه ساخت است پرداخت می شود!!! سوال اینجاست چرا شرکت تعاونی کسری متراژ را 800 هزار تومان حساب می کند ولی اضافه متراژ را قیمت روز!!!؟؟؟ تعدادی از مالکین از آقای... مدیر محترم ساختمان تقاضای برگزاری یک جلسه با حضور همه مالکین بابت رفع این مشکل کرده اند. این حق قانونی همه مالکین است که جلسه ای در این زمینه برگزار شود. آقای ... فرمودند که این جلسه به شرطی برگزار خواهد شد که تعداد متقاضیان برگزاری جلسه زیاد باشد. لذا بدینوسیله از کلیه مالکین محترم تقاضا می شود با آقای .... با شماره تلفن .... تماس گرفته و از ایشان بخواهید که به حق قانونی ما مالکین احترام گذاشته و هماهنگی های لازمه برای برگزاری این جلسه را انجام دهند. لطفا مستاجران عزیز این موضوع مهم را به اطلاع مالکین خود برسانند. همچنین از مالکین محترمی که خود وکیل دادگستری یا مشاور حقوقی هستند عاجزانه خواهشمندیم ما را در رفع این مشکل مشترک یاری فرمایند.

 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 14464

آیا می شود این عمل را تشویش اذهان عمومی دانست ؟

  • جرم تشویش اذهان عمومی جرمی است که شخص با گفتار، رفتار و یا نوشتار به صراحت یا به کنایه، سبب آشفتگی ذهنی جامعه نسبت به شخص یا اشخاص و گروه هایی شود که در نتیجه آبرو یا اعتبار آنان در جامعه خدشه دار گردد؛ چه آن که آنچه نسبت داده شده مطابق با واقع باشد و یا آن که دروغ باشد.
  • مطابق ماده 698 قانون مجازات اسلامی هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه یا شکواییه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یا‌توزیع هر گونه اوراق چاپی یا خطی با امضاء یا بدون امضاء اکاذیبی را اظهار نماید یا با همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت راساً یا به عنوان نقل‌ قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحاً یا تلویحاً نسبت دهد اعم از اینکه از طریق مزبور به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به‌غیر وارد شود یا نه علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از دو ماه تا دو سال و یا شلاق تا (۷۴) ضربه محکوم شود.
  • ماده فوق عنصر قانونی جرم تشویش اذهان عمومی بوده و همینطور بیانگر عنصر معنوی یعنی داشتن سوء نیت خاص برای تحقق جرم نیز می باشد. ارتکاب جرم تشویش اذهان عمومی موجب تحقق عنصر مادی آن می گردد.
  • برخی از مصادیق جرم تشویش اذهان عمومی عبارت از  افترا و تهمت ، توهین، جرم تهدید به بمب گذاری و نشر اکاذیب می باشد.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص شرایط وقوع جرم تشویش اذهان عمومی

♦  در پاسخ به پرسشی که طرح فرمودید باید گفت نشر اکاذیب عبارت است از منتشر کردن اخبار دروغ به وسیله نامه ،شکواییه، مراسله، عریضه ،گزارش کتبی و یا توزیع هرگونه اوراق چاپی و غیر چاپی چه به صورت صریح و چه به صورت نقل قول ضمنی. برای تحقق جرم مذکور باید قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به عنوان سوء نیت خاص وجود داشته و اخبار منتشر شده حتماً باید کذب و دروغ باشد. بنابراین اگر مطالب فوق حاوی مجموع شرایط بیان شده بود، جرم محقق گردیده است در غیر این صورت جرم نمی باشد. 

 


مستندات قانونی - جرم تشویش اذهان عمومی

ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی
هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را‌صریحاً نسبت دهد یا آن‌ها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که‌موجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق و یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.
تبصره - در مواردی که نشر آن امر اشاعه فحشا محسوب گردد هر چند بتواند صحت اسناد را ثابت نماید مرتکب به مجازات مذکور محکوم خواهد‌شد


ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی
هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه یا شکواییه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یا‌توزیع هر گونه اوراق چاپی یا خطی با امضاء یا بدون امضاء اکاذیبی را اظهار نماید یا با همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت راساً یا به عنوان نقل‌قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحاً یا تلویحاً نسبت دهد اعم از اینکه از طریق مزبور به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به‌غیر وارد شود یا نه علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از دو ماه تا دو سال و یا شلاق تا (۷۴) ضربه محکوم شود.


ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی
توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار‌ تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.


ماده ۵۱۱ قانون مجازات اسلامی
هر کس به قصد بر هم‌زدن امنیت کشور و تشویق اذهان عمومی تهدید به بمب‌گذاری هواپیما، کشتی و وسائل نقلیه عمومی نماید یا ادعا‌ نماید که وسایل مزبور بمب‌گذاری شده است علاوه بر جبران خسارت وارده به دولت و اشخاص به شش ماه تا دو سال حبس محکوم می‌گردد.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.